EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 11. září 2014

reklama

V druhém zářijovém Jezdeckém magazínu EquiTV vás zavedeme nejprve no Zduchovic na finále Kritéria mladých koní ve skocích a v drezuře. Druhá reportáž je věnována mezinárodnímu šampionátu plnokrevných arabských koní Prague Intercup 2014...

11.09.2014 19:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

Ve dnech 4. – 7. září proběhlo finále seriálu Kritéria mladých koní v drezuře a parkurovém skákání. Vyvrcholila při něm celá řada celoročních soutěží určených pro mladé koně ve věkových kategoriích čtyř až šestiletých klisen, hřebců a valachů. Finále již potřetí v řadě hostil areál ve Zduchovicích. 

V sobotu se odehrály ještě bez přítomnosti naší kamery finálová klání v drezurních kategoriích čtyřletých a pětiletých koní. Stejně tak nejmladší čtyřletá kategorie v parkurovém skákání měla své finále na programu v sobotu. Šampion mladých koní v drezuře je mezi čtyřletými Fürst Sinclair, kterého předvedl Fabrizio Sigismondi. V pětiletých pak zvítězil Corazón de Oro, předvedený Hanou Vášáryovou. Titul nejlepší klisny v kategorii čtyřletých v parkurovém skákání vybojovala Arven 3, v sedle s Jiřím Hruškou a ve společné kategorii hřebců a valachů zvítězili Kamil Papoušek a Quintero´s Cassiny. 

Neděle již přinesla boje o titul šampiona mladých koní v ostatních kategoriích. V drezuře mezi šestiletými nenašla přemožitele dvojice Eva Jančaříková a Sir Boss, kteří zopakovali úspěch z roku 2013, kdy také zvítězili, pochopitelně v o rok mladší kategorii. Jejich předvedení úlohy v obou kolech bylo hodnoceno rozhodčími jako nejlepší v celém startovním poli a v obou případech také známka překročila hranici 70 %. Titul šampiona mladých koní v parkurovém skákání vybojovala mezi pětiletými klisnami Alexa Arista „B“ v sedle s Jiřím Hruškou. Komisaři ohodnotili obě kola nejvyššími známkami v dané kategorii, a to 25,5 respektive 27,560 bodu. Druhé místo v soutěži pětiletých klisen obsadil Kamil Papoušek s Lyons Creek Tulamorkou. A Kamil Papoušek sedlal také v pořadí třetí umístěnou klisnu Bellu 2.

Vítězem a šampionem mladých koní v kategorii pětiletých hřebců a valachů se pro rok 2014 stal Chodec 2 s Jiřím Papouškem v sedle. Finále dokončil se známkami 25,000 v prvním kole a 27,960 v kole druhém. Jako druhý nejlepší byl komisaři ohodnocen Warrant S, kterého předvedl Jiří Luža. Třetí místo obsadil Karel Polák a Empire 1.

U nejstarší kategorie v parkurovém skákání se pojďme podívat trochu podrobněji na první tři umístěné dvojice. Na třetím místě mezi šestiletými klisnami se umístila Luana-T, kterou v letošním finále sedlal Kamil Papoušek. První kolo bez trestných bodů bylo ohodnoceno komisaři na 26,720, známka z druhého kola, kde došlo k jednomu shození, měla hodnotu 24,5 bodu. Druhá umístěná dvojice Jiří Hruška a Indira Mi Amor předvedla obě kola bez chyb na překážkách. Komisaři jejich výkon ohodnotili známkami 26,840 bodu v prvním kole a 27,620 v kole druhém. Vítězkou a šampionkou mladých koní mezi šestiletými klisnami se stala D.Amelusina R 22, kterou sedlal Ondřej Nágr. Také obě jejich kola se obešla bez trestných bodů na překážkách. V druhém kole navíc obdržela dvojice nejvyšší známku v dané kategorii v hodnotě 28,260 a s celkovým součtem 55,140 neměla přemožitele.

Ve společné kategorii hřebců a valachů se mezi šestiletými umístil na třetím místě Přemysl Adam a Cachas. První kolo absolvovali bez chyb na překážkách se známkou 26,740 bodu. V druhém kole pak jednou chybovali a hodnota udělené známky se tedy snižovala na 24,960. Marek Klus a Carison také v prvním kole předvedli čistou jízdu. Komisaři jejich výkon ocenili známkou 27,460. Druhé kolo se bez chyb neobešlo, jedno shození znamenalo snížené bodové skóre na hodnotu 25,380 a celkový součet pak stačil na druhou příčku. Titul šampiona mladých koní mezi šestiletými hřebci a valachy vybojoval Igor Van De Heibos v sedle s Kamilem Papouškem. Ani v jednom z kol nechybovali na překážkách, a tak se známky sčítaly v nesnížené hodnotě. Celkových 56,980 bodu znamenalo více jak 4bodový náskok na druhou dvojici a jednoznačné vítězství v této kategorii. 

Arabští plnokrevníci jsou považováni za nejkrásnější a nejušlechtilejší koňské plemeno. Jejich krása si podmanila miliony lidí na celém světě. A právě tito koně soutěžili během víkendu 6. – 7. září v Praze na Císařském ostrově o šampionské tituly. Podrobnosti o průběhu celé akce prozradil její hlavní organizátor Jaroslav Lacina z Asociace chovatelů plnokrevných arabských koní v České republice.

Nadcházející víkend bude v rámci jezdeckého sportu opravdu velmi rušný! V olomouckém Equine Sport Centru bude probíhat již od pátku 12. září další část Českého skokového poháru a tentokrát budou na programu hned dvě bodované soutěže do celoročního žebříčku. V sobotu se totiž uskuteční náhradní kvalifikační kolo za zrušenou Velkou cenu Ostravy, kterou letos hned dvakrát potrápila nepřízeň počasí. V neděli je pak naplánována Velká cena Opavy. Ta se pro změnu na svém tradičním opavském kolbišti v Kateřinkách nemůže konat z důvodu připravované rekonstrukce povrhu jízdárny. 

Další pozvánka je na mistrovství České republiky v reiningu, které se koná od soboty do neděle v Kozlovicích nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Proběhne pět mistrovských kategorií – pro mládež, juniory, amatéry, seniory a družstva. Do třetice vás pozveme do pražských Modřan, kde se v areálu TJ Orion uskuteční mistrovství České republiky v paravoltiži. Celkem pořadatelé připravili devět mistrovských a tři přátelské soutěže. První kola budou k vidění v sobotu a v neděli dopoledne vše vyvrcholí koly druhými. 

Jezdeckých akcí se však koná mnohem více, tak například v jihočeské Borové je tento víkend na programu finále Kritérií mladých koní ve všestrannosti. My se opět ty nejzajímavější jezdecká klání budeme snažit zmapovat s naší kamerou a v příštím Jezdeckém magazínu vám nabídneme souhrn toho podstatného. Tak na viděnou opět ve čtvrtek večer při premiéře dalšího dílu našeho pořadu!

reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most ▶️
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE