EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 24. července 2014

reklama

V dnešním Jezdeckém magazínu vám nabídneme exkluzivní rozhovor s trenérem českých vozatajů kategorie čtyřspřeží pro Světové jezdecké hry – Theo Timmermanem. V druhé reportáži se ohlédneme za Martinickým šampionátem mladých koní.

24.07.2014 19:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner
banner

Během červencových mezinárodních závodů spřežení v Nebanicích u Chebu jsme požádali o rozhovor Theo Timmermana. Tento loňský mistr Evropy ve čtyřspřeží z Holandska se totiž stal oficiálním trenérem českých vozatajů právě v kategorii čtyřspřeží, a to především kvůli přípravě na letošní Světové jezdecké hry v Normandii. 

Čtvrtý ročník Martinického šampionátu mladých koní se konal od čtvrtka 3. do neděle 6. července a na programu vrcholného dne byla celkem čtyři finále pro koně ve věku čtyř až osmi let. Parkury pro tyto závody připravoval německý stavitel Marco Hesse.

Jako první se o první příčku utkali čtyřletí koně. Na parkuru stupně ZL se po základním kole rozeskakovalo celkem čtrnáct koní, z nichž sedmi se podařilo zopakovat bezchybný výsledek ze základní části. Jedním z nich byl např. Marek Klus s Carebisem reprezentující Jezdecký klub Mustang. Carebis je hannoverského původu po Calido I z matky Retina po Rebel Z I. Pouze dvě dvojice pokořily v rozeskakování hranici 40 sekund, přičemž druhé místo získal Marek Hentšel s Cameronem 2, jenž projel cílovou čarou v čase 37,14. Cameron je slovenský teplokrevník po hřebci Quick Lauro Z z matky Carramba po Arras. Nejrychleji a bezchybně se do cíle dostal reprezentant Jezdeckého klubu Hapax – Karel Polák společně s hřebcem Manasquan M. Ten je příslušníkem plemenné knihy Zangersheide po hřebci Mr. Blue z matky Atlantic M Z po Air Jordan.

Finále pětiletých koní čítalo 37 soutěžících. Rozeskakoval se jich posléze rovný tucet a jeho lepší polovina nechybovala ani napodruhé. Opět tak rozhodoval o nejlepších příčkách čas a opět pouze dva koně pokořili 40sekundovou hranici. Martinovi Štorkánovi s valachem Arisco-M po hřebci Aristo Z z matky Caroline uniklo prvenství jen o zhruba půl sekundy. Z vítězství se tento dne poprvé, ale rozhodně ne naposledy, radoval Kamil Papoušek z Jezdeckého oddílu Srnín. Do vítězného konce dovedl hannoverskou klisnu Bella 2 po otci Graf Top z matky Odette. Kamil Papoušek ukořistil i bronzovou pozici, a to pro změnu s klisnou nesoucí jméno Lyons Creek Tulamorka. Ta je příslušnicí královské holandské plemenné knihy. Jejím otcem je hřebec Eurocommerce Washington, matka Wendelien R po Lupicor. 

Mezi třiceti šestiletými koňmi, na něž čekal parkur stupně S**, diváci mohli vidět 9 bezchybných jízd, byť v jednom případě uzavřel cestu do rozeskakování 1 trestný bod za čas. S tím rozhodně neměl problém Jiří Luža s hřebcem KWPN jménem Riverdi-S. Předvedl jednu z nejrychlejších jízd jak v základní části, tak v rozeskakování, byť čas 39,92 stačil jen na druhé místo. Nejrychlejší a současně bezchybný byl pro změnu svěřenec Kamila Papouška jménem Flying. Jedná se o oldenburského valacha po hřebci Sanvaro z matky Andrea Gold po Landgold. 

Jednoznačně nejzajímavější podívanou nabídla soutěž sedmiletých a osmiletých koní, kteří závodili společně, a to na výškách 135 a 140 centimetrů – s hendikepem dle věku. Do rozeskakování tentokrát postoupilo z třiceti dvojic jen pět, přičemž hned dvě tvořil se svými svěřenci Kamil Papoušek. Jaroslav Jindra s hřebcem Qentino Donth-M bohužel jednou chyboval a čas 37,28 mu nakonec stačil jen na 4. místo. Nikola Bieliková s Clivem byla sice o něco pomalejší, ale neinkasovala žádný trestný bod, díky čemuž se stala pomyslnou bronzovou medailistkou. Clive je příslušníkem královské holandské plemenné knihy po otci Heartbreaker z matky Madeleine po Voltaire. Dalším účastníkem rozeskakování byla dvojice z Belgie – Mike Le Pieme a westfálský kůň Ponti Boy po hřebci Pontifex z matky Costa Calma. Jedna chyba a čas 37,90 ovšem nestačila na lepší než 5. řádek výsledkové listiny. Vylučovací metodou je tak jasné, že zbývající dva startující skončili na nejvyšších stupních. V obou případech se navíc jednalo opět o Kamila Papouška. Druhý skončil s oldenburským valachem Centisimem po otci Centadel z matky Calvatta po Stakkato. Vítězný hřebec KWPN jménem Chicago 3 je po hřebci Cicero Z van Paemel z matky Valerie po již zmíněném hřebci Heartbreaker. V uvedeném rozeskakování dosáhl času 36,32, což bylo o dvě desetiny méně, než projel cílem Centisimo. Pro Kamila Papouška byl letošní Martinický šampionát mladých koní skutečně bohatou kořistí. Vždyť na výhrách inkasoval i při polovičních dotacích oproti původně ohlášeným částkám více jak 100 tisíc korun. Nezbývá nic jiného než upřímně pogratulovat! 

Také dnes se můžete zúčastnit pravidelné divácké soutěže. Soutěžní otázka zní:
Kdo dosáhl při Martinickém šampionátu mladých koní na vítězný hattrick? 
(A) Jiří Skřivan
(B) Kamil Papoušek


Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10 do pondělí 28. července 2014 12.00 hodin. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! 
SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí). Odpovědi nám zasílejte do pondělí 28. července 12.00 hodin prostřednictvím SMS na telefonní číslo 900 11 10 ve tvaru: Q (mezera) A, nebo Q (mezera) B. Cena jedné SMS je 10 Kč vč. DPH a počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen. 

Autoři správných odpovědí, jejichž SMS dorazí v pořadí 10 a 20 získají PREMIUM program internetové televize EquiTV na 1 rok, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. 

Na závěr Jezdeckého magazínu pro vás máme tradičně pár pozvánek za koňmi. První je do Brna na Panskou líchu, kde se od 25. do 27. července koná mistrovství České republiky v drezuře pro všechny věkové kategorie. Podrobnosti o programu najdete na www.panskalicha.cz. Pokud máte raději parkurové skákání, tak si nenechte ve stejných dnech ujít již 6. kolo Českého skokového poháru. To se uskuteční na kolbišti Tělovýchovné jednoty Slovan ve Frenštátu pod Radhoštěm. Jeho vrcholem bude nedělní Velká cena, která by měla začít po 14. hodině. Více informací se dozvíte na www.ceskyskokovypohar.cz

Nyní je to již skutečně vše. My se s vámi těšíme opět na viděnou – buďto osobně při některém z uvedených závodů, nebo příští čtvrtek večer, kdy je naplánována premiéra příštího Jezdeckého magazínu EquiTV!

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE