EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

Kamil Papoušek ovládl Martinický šampionát MK 2014

reklama

Čtvrtý ročník Martinického šampionátu mladých koní se konal od čtvrtka 3. do neděle 6. července a na programu vrcholného dne byla celkem čtyři finále pro koně ve věku čtyř až osmi let. Parkury pro tyto závody připravoval německý stavitel Marco Hesse.

10.07.2014 08:13  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

Jako první se o první příčku utkali čtyřletí koně. Na parkuru stupně ZL se po základním kole rozeskakovalo celkem čtrnáct koní, z nichž sedmi se podařilo zopakovat bezchybný výsledek ze základní části. Jedním z nich byl např. Marek Klus s Carebisem reprezentující Jezdecký klub Mustang. Carebis je hannoverského původu po Calido I z matky Retina po Rebel Z I. Pouze dvě dvojice pokořily v rozeskakování hranici 40 sekund, přičemž druhé místo získal Marek Hentšel s Cameronem 2, jenž projel cílovou čarou v čase 37,14. Cameron je slovenský teplokrevník po hřebci Quick Lauro Z z matky Carramba po Arras. Nejrychleji a bezchybně se do cíle dostal reprezentant Jezdeckého klubu Hapax – Karel Polák společně s hřebcem Manasquan M. Ten je příslušníkem plemenné knihy Zangersheide po hřebci Mr. Blue z matky Atlantic M Z po Air Jordan.

 

Finále pětiletých koní čítalo 37 soutěžících. Rozeskakoval se jich posléze rovný tucet a jeho lepší polovina nechybovala ani napodruhé. Opět tak rozhodoval o nejlepších příčkách čas a opět pouze dva koně pokořili 40sekundovou hranici. Martinovi Štorkánovi s valachem Arisco-M po hřebci Aristo Z z matky Caroline uniklo prvenství jen o zhruba půl sekundy. Z vítězství se tento dne poprvé, ale rozhodně ne naposledy, radoval Kamil Papoušek z Jezdeckého oddílu Srnín. Do vítězného konce dovedl hannoverskou klisnu Bella 2 po otci Graf Top z matky Odette. Kamil Papoušek ukořistil i bronzovou pozici, a to pro změnu s klisnou nesoucí jméno Lyons Creek Tulamorka. Ta je příslušnicí královské holandské plemenné knihy. Jejím otcem je hřebec Eurocommerce Washington, matka Wendelien R po Lupicor. 

 

Mezi třiceti šestiletými koňmi, na něž čekal parkur stupně S**, diváci mohli vidět 9 bezchybných jízd, byť v jednom případě uzavřel cestu do rozeskakování 1 trestný bod za čas. S tím rozhodně neměl problém Jiří Luža s hřebcem KWPN jménem Riverdi-S. Předvedl jednu z nejrychlejších jízd jak v základní části, tak v rozeskakování, byť čas 39,92 stačil jen na druhé místo. Nejrychlejší a současně bezchybný byl pro změnu svěřenec Kamila Papouška jménem Flying. Jedná se o oldenburského valacha po hřebci Sanvaro z matky Andrea Gold po Landgold. 

 

Jednoznačně nejzajímavější podívanou nabídla soutěž sedmiletých a osmiletých koní, kteří závodili společně, a to na výškách 135 a 140 centimetrů – s hendikepem dle věku. Do rozeskakování tentokrát postoupilo z třiceti dvojic jen pět, přičemž hned dvě tvořil se svými svěřenci Kamil Papoušek. Jaroslav Jindra s hřebcem Qentino Donth-M bohužel jednou chyboval a čas 37,28 mu nakonec stačil jen na 4. místo. Nikola Bieliková s Clivem byla sice o něco pomalejší, ale neinkasovala žádný trestný bod, díky čemuž se stala pomyslnou bronzovou medailistkou. Clive je příslušníkem královské holandské plemenné knihy po otci Heartbreaker z matky Madeleine po Voltaire. Dalším účastníkem rozeskakování byla dvojice z Belgie – Mike Le Pieme a westfálský kůň Ponti Boy po hřebci Pontifex z matky Costa Calma. Jedna chyba a čas 37,90 ovšem nestačila na lepší než 5. řádek výsledkové listiny. Vylučovací metodou je tak jasné, že zbývající dva startující skončili na nejvyšších stupních. V obou případech se navíc jednalo opět o Kamila Papouška. Druhý skončil s oldenburským valachem Centisimem po otci Centadel z matky Calvatta po Stakkato. Vítězný hřebec KWPN jménem Chicago 3 je po hřebci Cicero Z van Paemel z matky Valerie po již zmíněném hřebci Heartbreaker. V uvedeném rozeskakování dosáhl času 36,32, což bylo o dvě desetiny méně, než projel cílem Centisimo. 

 

Pro Kamila Papouška byl letošní Martinický šampionát mladých koní skutečně bohatou kořistí. Vždyť na výhrách inkasoval i při polovičních dotacích oproti původně ohlášeným částkám více jak 100 tisíc korun. Nezbývá nic jiného než upřímně pogratulovat! 

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE