EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 3. dubna 2014

reklama

V dnešním Jezdeckém magazínu se ještě jednou vrátíme do Lysé na Jezdecký festival – a to konkrétně na sobotní Fitmin Show. V druhé reportáži vám přiblížíme průběh 10. ročníku finále skoku ve volnosti 4letých klisen plemene ČT konaného v Tlumačově...

03.04.2014 19:49  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

Historicky první Jezdecký festival na výstavišti v Lysé nad Labem nebyl jen o oficiálních soutěžích pod hlavičkou České jezdecké federace. V sobotu od 19 hodin byla pro diváky nachystána Fitmin Show, v níž došlo nejen na koňská vystoupení. Hned jako první přišly na řadu pří parkury, neboli agility. V nich své strhující výkony předvedlo několik účinkujících, mezi nimiž nechyběla např. Aneta Grygarová, která se v Lysé nad Labem ukázala s Irou. Ta závodí v elitní kategorii A3 a je loňskou mistryní ČR ve družstvech. Během tříhodinového večerního programu byla naplánována i jedna oficiální, byť velmi netradiční jezdecká soutěž – tou je Mini-maxi. Vítězem stal Petr Švec s Athénou 3, i který se rozhodl pokračovat až do čtvrtého rozeskakování, kdy výška zadní bariéry dosahovala více jak 160 centimetrů!

Návštěvníci Fitmin Show měli příležitost se seznámit také s dalšími jezdeckými disciplínami zastřešenými Českou jezdeckou federací, jež nebylo možné představit formou běžných soutěží. Jednou z nich byla všestrannost spojující drezuru, terénní jízdu a skoky. Disciplína vytrvalost pro změnu ukázala návštěvníkům Jezdeckého festivalu, co se děje mezi jednotlivými etapami závodů, jejichž délka dosahuje až 160 kilometrů. Parajezdectví reprezentovala v Lysé nad Labem loňská mistryně České republiky v paradrezuře Anastasja Vištalová. Ačkoliv její klisna byla z množství diváků i světel hodně nervózní, přítomní mohli vidět ukázku z její nové volné sestavy na hudbu – tedy z tzv. küru. 

Svoji chvilku si našli i chovatelé. Právě chovatelské veřejnosti byla určena přehlídka plemenných hřebců Svazu chovatelů Českého teplokrevníka a Zemského hřebčince Písek. Zlatým hřebem kolekce Svazu chovatelů ČT byl hřebec Dark Diamond. Je příslušníkem plemene bavorský teplokrevník, stal se vítězem prémie jihoněmeckých svazů a jeho děd není nikdo jiný, než světově známý hřebec Desperados. Děti naopak uchvátila skoková soutěž minikoní zařazená jako první kolo PRZECHWOZD TOUR 2014. Bezmála dvě desítky startujících dvojic, kdy skáče pouze minikůň vedený na vodítku, ukázalo své dovednosti na zmenšenině klasického koňského parkuru. 

Tečku za celým programem Fitmin Show udělalo pólo. V běžných podmínkách proti sobě soupeří při pólu dva čtyřčlenné týmy a zápas je rozdělen do několika úseků – do tzv. čak. V hale jsou pravidla upravena poněkud stísněným podmínkám, a tak se soutěžní týmy skládaly ze dvou hráčů. Návštěvníci Fitmin Show viděli sice pouze jednu čaku, ale zato byla velmi bohatá na góly. Přítomní se navíc v závěru dočkali od reprezentantů klubu Gill Polo překvapení v podobě hry o klubová trička. 

To bylo tedy ohlédnutí za Fitmin Show při premiérovém Jezdeckém festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. Již nyní se můžete těšit na druhý ročník, který se na stejném místě uskuteční ve dnech 18. až 22. března roku 2015. 

Nyní se již pojďme přesunout z Lysé nad Labem do Tlumačova, kde probíhala jedna tradiční chovatelská akce. V sobotu 29. března probíhal v jezdecké hale Zemského hřebčince Tlumačov jubilejní 10. ročník finále skoku ve volnosti 4letých klisen plemene český teplokrevník. Kvalifikačních kol konaných v šesti oblastech se zúčastnilo celkem 62 klisen, přičemž do finále se jich kvalifikovalo 24. Nakonec se však do Tlumačova vypravily rovné dvě desítky účastnic. 

Hodnotící komise pracovala ve složení: Doc. Ing. Iva Jiskrová  - jako předsedkyně komise, dále Ing. Leopold Mamica, Jaroslav Rédl, MVDr. Josef Lysák, Stanislav Hošák ml., jenž zastupoval jezdce. Chybět nemohl ani předseda SCHČT – pan Miloslav Perníček, který se zhostil funkce hlasatele, a tak jsme jej požádali také o celkové shrnutí průběhu soutěže. 

Ani dnes nechybí pravidelná divácká soutěž! Soutěžní otázka zní:
Kde se konal jubilejní 10. ročník finále skoku ve volnosti 4letých klisen plemene český teplokrevník?
A) v Herouticích
B) v Lysé nad Labem
C) v Tlumačově

Odpovědi nám zasílejte na e-mail: soutez@jezdeckymagazin.cz do pondělí 7. dubna 2014. Tři z vás obdrží PREMIUM program EquiTV.cz, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. Pokud si nejste jisti se správnou odpovědí, můžete se podívat na tento pořad ještě jednou – buďto při některé z televizních repríz, nebo na www.jezdedkymagazin.cz, kde najdete kompletní archiv tohoto pořadu. My se s vámi těšíme na viděnou opět čtvrtek večer, kdy bude přichystána premiéra příštího dílu.

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE