EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 24. dubna 2014

reklama

Štáb Jezdeckého magazínu EquiTV zavítal tento týden na tiskovou konferenci České jezdecké federace, kde byly představeny nejdůležitější momenty letošní sezony. V druhé reportáži se podíváme na CSIO do italského Arezza, kde Češi byli velmi úspěšní...

24.04.2014 19:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

V těchto dnech startuje hlavní část venkovní jezdecké sezony. Proto Česká jezdecká federace představila při tiskové konferenci v centru Prahy stěžejní mítinky nadcházejících měsíců. V úvodu tiskové konference si vzal slovo prezident České jezdecké federace Ing. Jaroslav Pecháček, který krátce zmínil hlavní sportovní cíl nejlepších jezdců pro letošní rok.

Světové jezdecké hry jsou však poměrně ještě daleko, a tak se pojďme věnovat aktuálním tématům, konkrétně blížícím se stěžejním akcím v České republice. Mezi ně jistě patří vozatajský Rudolfův pohár v Kladrubech nad Labem a Český skokový pohár v Martinicích. Oba tyto mítinky začaly právě ve čtvrtek 24. dubna. Prozradíme však podrobnosti o dalších zajímavých závodech.

V publikovaných rozhovorech zmíníme mezinárodní závody ve spřežení, ve voltiži a ve vytrvalosti. Těšit se však můžeme i na podobně významné akce ve skocích, v drezuře a ve všestrannosti. O skokovém Světovém poháru v Olomouci jste však již v Jezdeckém magazínu EquiTV slyšeli v předešlých dílech, naopak na drezuru a všestrannost určitě ještě dojde řada. Když už jsme zmínili parkurový seriál – Český skokový pohár, nemůžeme opomenout ani Český drezurní pohár, jehož první kvalifikační kola jsou naplánována na přelom dubna a května. Na závěr si budeme chvíli povídat s viceprezidentkou ČJF pro ekonomiku Danou Denkovou o finanční podpoře jezdeckého sportu ze strany České jezdecké federace.

Jak jsme slíbili, dnes vás také zavedeme na jednu vrcholnou jezdeckou událost evropského významu. V italském Arezzu probíhaly od čtvrtka 17. do neděle 20. dubna mezinárodní skokové závody kategorie CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. A jelikož právě na tomto místě bude probíhat ve stejných věkových skupinách i mistrovství Evropy, řada jezdců si účast na dubnovém mítinku nenechala ujít.

Nejinak tomu bylo i v případě českých reprezentantů, kteří sestavili týmy v pátečních Pohárech národů pro děti a pro juniory. Právě juniorská sestava dosáhla obrovského úspěchu, který stojí za podrobnější zmínku. Jsme tak moc rádi, že vám díky spolupráci s Jezdeckým klubem Kolowrat můžeme nabídnout záběry z jeho průběhu. 

Chviličku vás ještě budeme napínat a pro úplnost zmíníme, že český tým v kategorii dětí byl složen pouze ze tří dvojic a nebyla tudíž možnost škrtání nejhoršího výsledku. Vzhledem k tomu, že Lucie Kumarová s Romanou nedokončily, bylo jasné, že do pořadí Poháru národů naše sestava nezasáhne, byť Michaela Rodová s Aurenou dokončila s nulou na bodovém kontě a František Stružinský s Lucky Lifestyle inkasoval 9 trestných bodů.

Nyní se však již pojďme podívat na juniorský tým, který si vedl opravdu skvěle. Jako první nastoupila do úvodního kola Adéla Půlpánová s Queen C. Ta dokončila se čtyřmi trestnými body, což se následně podařilo i našemu druhému želízku v ohni – Francesce Kolowrat-Krakowské s Calistou-T. Na rozdíl od první jmenované ovšem nechybovala na žádné z výškových překážek, ale zaznamenala jen lehkou chybu na vodním příkopu. Třetí startující byla Anna Kellnerová s Kashmirem. V jejím případě přišlo první shození na čtvrté překážce, a byť absolvovala většinu kurzu zcela precizně, přišla nakonec ještě jedna chyba na úplně posledním skoku. Finišmenkou se stala Tina Šalková s Torem. Ten chyboval taktéž dvakrát – nejprve na šestce a posléze ještě v druhé části trojkombinace s číslem devět. Pouze rozdíl času tak rozhodl, že z prvního kola se vyškrtával výsledek Anny Kellnerové s Kashmirem. 

Druhé kolo již ovšem bylo podstatně lepší. Adéla Půlpánová s Queen C sice zahájila jednou chybou na oxeru s číslem 4, ale pak si již žádné zaváhání nedovolila a dokončila se čtyřmi trestnými body jako v kole prvním. No a poté již začala plejáda bezchybných výkonů českých dvojic. Ten první předvedla Francesca Kolowrat-Krakowská s Calistou, která v tu chvíli věděla, že bude jednoznačně nejúspěšnější českou jezdkyní v této týmové soutěži. Precizní jízdu předvedla i Anna Kellnerová s Kashmirem a Tina Šalková s Torem. K 16 trestným bodům z kola prvního si tak v druhé části soutěže žádný nepřipsali, a tím srovnali bodové skóre s Belgičany. Jelikož pouze domácí Italové dokázali absolvovat celý Pohár národů s 12 trestnými body, zaslouženě zvítězili. Česko a Belgie obsadila ex aequo druhé místo, což je skvělý úspěch hodný gratulací. Doufejme, že stejně dobře se našemu týmu bude dařit na tomto kolbišti i při mistrovství Evropy a přivezeme si tak po čase i nějakou tu medaili.

Ani tentokrát nevynecháme diváckou soutěž! Soutěžní otázka zní:
Komu se nejvíce dařilo při Poháru národů v italském Arezzu?
A) Francesce Kolowrat-Krakowské
B) Anně Kellnerové
C) Tině Šalkové

Odpovědi nám zasílejte na e-mail: soutez@jezdeckymagazin.cz do pondělí 28. dubna 2014. Tři z vás obdrží PREMIUM program EquiTV.cz, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. 

V příštím Jezdeckém magazínu pro vás budeme mít reportáže již z dění na českých kolbištích. Chybět bychom neměli na Rudolfově poháru v Kladrubech ani na Českém skokovém poháru v Martinicích. Pokud nás sledujte v premiéře a nevíte, jak strávit volné dny, tak neváhejte a přijeďte za koňmi osobně – rádi vás uvidíme jak o víkendu, tak příští čtvrtek při dalším dílu Jezdeckého magazínu. Všechny dosavadní části najdete v archivu na www.jezdeckymagazin.cz. Na viděnou!

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE